Skip to content

Caransebeș – Tunelul Iubirii – Poiana Mărului – Muntele Mic

Pornind din Caransebeș spre Hațeg, pe DN68, între Obreja și Glimboca, pe calea ferată, copacii formează un tunel natural, spectaculos, un loc pe care parcă Dumnezeu l-a creat anume pentru îndrăgostiți, un loc de poveste. Tunelul atrage multe cupluri care doresc să-și imortalizeze dragostea într-un cadru deosebit, verde sau arămiu, depinzând de anotimpul în care își îndreaptă pașii spre acest unic monument al naturii din Caraș-Severin. În urmă cu doi ani, Tunelul Iubirii a fost inclus pe lista Foursquare, realizată de Parlamentul European. Foursquare este o aplicaţie mobilă care permite utilizatorilor săi să se conecteze cu prietenii şi să primească informaţii privind locurile pe care le vizitează.

Deplasându-ne mai departe pe DN68 și ajungând la gara comunei Zăvoi, la dreapta, peste calea ferată, se face un drum județean, DJ683, care traversează satele 23 August și Măru, barajul Măru și sfârșește la pitoreasca stațiune Poiana Mărului, recunoscută pentru cel mai ionizat aer din Europa.  Stațiunea mai poartă numele de Scorilo, denumire dată de faptul că s-ar fi găsit comoara ascunsă a regelui dac Scorilo într-o peșteră aflată în apropiere de Poiana Mărului. Printre activitățile care se pot desfășura la Poiana Mărului se numără drumeția, pescuitul, sporturi cu motor, sporturi nautice, sporturi de iarnă.

Amatorii de drumeții pot alege între mai multe trasee montane care pornesc de la Poiana Mărului, spre lacul de acumulare de la Gura Apei, între masivele Bloju și Baicu, spre vârfurile Cuntu și Țarcu, pe Valea Șucului, pe Valea pârâului Scorila, spre Muntele Mic sau spre Vârful Nedeii.

Așadar, dacă preferați aventura, puteți ajunge, parcurgând traseele menționate mai sus pe Muntele Mic. Dacă nu sunteți însă adepții unei drumeții pe cărări de munte, la stațiunea Muntele Mic puteți ajunge, din Caransebeș, pe DJ608A, parcurgând satele Zervești, Turnu-Ruieni și Borlova.

Stațiunea Muntele Mic este situate la poalele versantului sudic al Munților Țarcu, la o altitudine de 1525 de metri. De la Borlova se ajunge la stația telescaunului din Valea Craiului, la o altitudine de 773 de metri. Telescaunul, inaugurat în anul 1976, are o lungime de 3492 de metri, fiind cel mai lung traseu de teleschi din țară. Accesul rutier se face pe tronsonul de drum Valea Craiului-Muntele Mic. Înconjurată de munți, aer curat cu influențe mediteraneene ale climei, priveliști unice, flora și fauna bogată, izvoare reci, este locul potrivit pentru a evada din haosul și stresul vieții de zi cu zi. Iarna, Muntele Mic se numără printre cele mai privilegiate stațiuni din țară, deoarece zăpada ține chiar și 180 de zile pe an.

 

 

 

Loading

Primary Sidebar

Translate »