Skip to content

Eroii nu mor niciodată!

Sărbătoarea Înălțării Domnului – Ziua Eroilor este sărbătoare națională pentru poporul român, fiind ziua în care creștinii ortodocși români înalță mai aprig decât în orice altă zi gândurile și rugăciunile lor pentru „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român”.

Semn că eroii nu mor niciodată și că, prin sacrificiul lor ce stă așezat pentru eternitate pe altarul poporului român, s-au înveșnicit în amintirea noastră, Episcopia Caransebeșului vă invită joi, 17 mai, începând cu ora 16, la Crucea de la Domașnea, monument închinat eroilor patriei și apărătorilor Ortodoxiei.

Evenimentul va începe la ora 16 cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat începând cu ora 16,30. La ora 17, se vor depune coroanele de către instituțiile și oficialitățile prezente, iar începând cu ora 17,30, se va desfășura defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și se va susține un recital de cântece patriotice de către Fanfara militară.

Evenimentul încheie seria manifestărilor prilejuite de cea de-a XII-a ediție a Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului și se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Lucian.

Vă invităm ca împreună să ne unim inimile într-un imn de aducere-aminte pentru eroii noștri la Cruce, semnul sacrificiului suprem pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos l-a făcut spre răscumpărarea sufletelor noastre!

Loading

Primary Sidebar

Translate »