Skip to content

Mănăstirea Băile Herculane

Hram: „Naşterea Maicii Domnului” (8 septembrie) și 4 decembrie (Sf. M. Mc Varvara)
Anul înființării: 1998
Adresa: Nicolae Stoica de Haţeg (Vila Doboşanu), jud.Caraş-Severin, cod 325200Acces rutier: DN 6/E 70, Orşova – Caransebeş – Timişoara
Acces feroviar: Băile Herculane
Posibilităţi de cazare: 20 persoane

Vila Doboşanu, donată în anul 1925 Episcopiei Caransebeşului şi luată abuziv în anul 1948 de regimul comunist. Această clădire este cu etaj şi are peste 40 de camere. În anul 1998 clădirea a fost retrocedată şi s-a hotărât înfiinţarea aici a unui aşezământ social-monahal, pentru a fi folosit ca loc de odihnă şi tratament pentru clericii şi credincioşii cu posibilităţi financiare mai reduse, dar şi ca loc de viaţă duhovnicească.

Odată cu trecerea anilor aşezământul monahal-social a primit contur, având în componenţă paraclis, trapeză, chilii şi camere de oaspeţi. În anul 2007, la propunerea Preasfinţitului Părinte Lucian, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatul a ridicat aşezământul la rang de mănăstire, împodobindu-se astfel salba de mănăstiri din Episcopia Caransebeşului.

Mănăstirea Băile Herculane, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, a primit, în data de 4 decembrie 2010, cu ocazia Sfințirii Sfintei Mese, un al doilea hram, „Sf. M. Mc. Varvara”.

Sursă: http://www.episcopiacaransebesului.ro/manastiri.php?manastire_id=13

Loading

Primary Sidebar

Translate »