Skip to content

Pelerinaj pe Muntele Mic – îndreptând inimile noastre spre Cruce

Crucea ne amintește de patimile Domnului nostru Iisus Hristos și de jertfa dragostei prin care Însuși Fiul lui Dumnezeu a plătit prețul mântuirii noastre. Am putea spune că astfel Crucea a devenit o punte între creație și Creator, între sufletul mântuit și Mântuitor.

Data de 14 septembrie aduce prăznuirea Sfintei Cruci, ocazie cu care Episcopia Caransebeșului, cu sprijinul Brigăzii 18 Infanterie Banat, organizează cea de-a XII-a ediție a Pelerinajului la Crucea de pe Muntele Mic, pelerinaj la care vor fi aduse și icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra, Mănăstirea Teiuș și Parohia Măru din eparhia noastră.

Programul evenimentului este următorul:

Joi, 14 septembrie 2017, începând cu ora 8,30, va avea loc întâmpinarea sfintelor icoane și a ierarhilor la troița de la intrarea în stațiunea Muntele Mic, urmând a se desfășura Procesiunea spre Crucea-monument, lângă care, începând cu ora 10, se va oficia Sfânta și dumnezeiasca Liturghie oficiată de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

La ora 12,30, va avea loc Slujba de pomenire a eroilor neamului românesc, depunerea de coroane la Cruce și ceremonialul militar.

„Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvintează moștenirea Ta; biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește și cu Crucea Ta păzește poporul Tău”. (Troparul Sfintei Cruci)

 

Loading

Primary Sidebar

Translate »