Skip to content

Partia de ski Semenic


Partia Semenic
 Partia de Ski Semenic este localizata in partea vestica a Romaniei, in Statiunea Semenic, situata in muntii al caror nume il poarta. Domeniul schiabil din Muntii Semenic reprezinta o adevarata mandrie pentru toti locuitorii judetului Caras Severin, care iau cu asalt partiile de aici in fiecare weekend din timpul sezonului rece. Datorita climatului montan, caracterizat prin temperaturi foarte scazute si datorita celor aproximativ 1400 metri altitudine la care sunt amenajate partiile, zapada este prezenta aici in timpul sezonului rece in cantitati insemnate, facand astfel posibila practicarea unor sporturi de iarna de calitate.

Album foto Partia de Ski Semenic

Se gasesc aici cinci partii, de nivele diferite de dificultate, atat pentru cei incepatori: Partia Casa Baraj – Valiug, cat si pentru cei avansati: Partia Slalom Urias, Partia Goznuta, Partia Crucea de Brazi si Partia Semenic – Valiug, cea mai lunga partie in momentul de fata de pe intreaga suprafata a tarii. Toate acestea beneficiaza de prezenta instalatiei de transport prin cablu, reprezentata de telescaun si teleski.

Telescaunul ce se gaseste in statiune este primul construit in tara noastra de uzinele din Resita si are o lungime de 2972 metri, intinzandu-se intre Localitatea Valiug si Varful Piatra Groznei. DoarPartia Casa Baraj, de langa Lacul Gozna din localitatea Valiug are instalatie de nocturna si tunuri de zapada artificiala.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
SLALOM URIAS mediu 1200 220 Nu Nu Teleski
CASA BARAJ – VALIUG
mediu 800 180 Da Da Telescaun
CRUCEA DE BRAZI mediu 600 160 Nu Nu Teleski
GOZNUTA mediu 600 130 Nu Nu Teleski
SEMENIC – VALIUG
usoara 5800 700 Nu Nu

 

Loading

Primary Sidebar

Translate »