Skip to content

„Ruga de la Oraș” 2019

Unde vă petreceți primul weekend din luna lui Florar? Noi vă recomandăm municipiul Caransebeș! De ce? Pentru că ne dorim să sărbătorim alături de voi „Ruga de la Oraș”, eveniment ce se va desfășura în perioada 2 – 5 mai în Piața „General Ion Dragalina” și la Casa de Cultură „George Suru”.
Joi, 2 mai, Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” își deschide porțile pentru talentele folclorice care vor lua parte la cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”. Începând cu ora 10, va avea loc preselecția, iar începând cu ora 18, se va desfășura concursul propriu-zis.
Tot joi, începând cu ora 17, la Galeria de Artă „Corneliu Baba”, se va desfășura vernisajul Expoziției de pictură „Armonii cromatice”, la care expun artiști plastici din Caransebeș, Timișoara, Arad, Hunedoara, Pecica și Lupeni.  Expoziția va putea fi vizionată în perioada 2 – 6 mai.
Vineri, 3 mai, începând cu ora 18, se va desfășura Gala laureaților Concursului Național e Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”, urmată de un recital extraordinar cu Petrică Moise. Atmosfera folclorică va fi continuată de Ansamblul „Junii Gugulani”, dar și de soliștii vocali Alin Olan, Adela Jurchescu, Mircea Cârțișorean, Gabi Zaharia, Ionela Bădălan și Maria Didraga.
Sâmbătă, 4 mai, iubitorii de folclor se vor putea bucura de cântece și jocuri populare bănățene de pustă, dar și din Ardeal. Începând cu ora 17,30, Piața General Ion Dragalina va găzdui Ansamblul folcloric „Pusta Banatului” din Timișoara, iar de la ora 19, se va transforma într-un mic Ardeal, alături de Ansamblul folcloric „Dor transilvan” din Cluj-Napoca și de soliștii vocali Andrei și Ștefan Petreuș, Iulia Bucur Roman și Marius Ciprian Pop.
În ultima zi a Rugii de la oraș, vă invităm să celebrăm împreună hramul Catedralei Episcopale din Caransebeș, participând la Sfânta Liturghie ce se va oficia începând cu ora 9,30. La ora 13, în fața Catedralei, ansambluri folclorice vor prezenta o suită de jocuri populare.
Ruga se va încheia cu Seara marilor concerte LIVE, alături de formația IRIS și DELIA, seară încununată de un foc de artificii.
Vă așteptăm alături de noi!

 4,572 total views,  2 views today

Primary Sidebar

Translate »