O comună înconjurată de dealuri împădurite, cunoscută, în trecut, pentru cel mai mare zăcământ de cupru din Europa, Ocna de Fier „ascunde” un mic, dar primitor muzeu amenajat de către tehnicianul minier Constantin Gruescu în reședința sa. Este, parcă, o filă din istoria locului, întrucât se cunoaște că principala activitate a locuitorilor din zonă era mineritul, fiind o zonă bogată în minereuri de fier, cupru și chiar aur.
Constantin Gruescu, expert în mineralogie, şi-a dedicat întreaga existență căutării celor mai frumoase şi valoroase flori din minele Banatului, având o colecţie impresionantă. De la 14 ani, a început să adune bucăţelele de piatră care i se păreau mai interesante. La început au încăput într-un sertar, apoi într-o ladă, a urmat un dulap, iar azi, după mai bine de 50 de ani, casa lui Constantin Gruescu este plină de cristale. Unul dintre cele mai deosebite cristale este cel care poate îndeplini dorințele și care umple sufletul de energie pozitivă, doar ținând mâinile în jurul acestui cristal. Ce veți simți? O ușoară adiere caldă sau rece, după caz.
Dincolo de colecția de minerale, domnul Constantin Gruescu a împărtășit cu cei care au trecut pragul casei-muzeu și o colecție deosebită de gânduri, experiențe, amintiri ce cuprind în ele peste nouă decenii de viață și multă voie bună, muzeul primind, astfel, și denumirea de „Casa Binelui”.
Sunt oameni-exemplu care au luptat pentru visurile lor, oameni-exemplu care văd frumusețe în ceea ce îi încojoară, îi extrag valoarea și o împărtășesc cu ceilalți…un astfel de om a fost și domnul Gruescu, pentru care mineralele au fost „culoare, lumină și vis” și a aprins lumina în culoarea împlinirii unui vis.