Skip to content

Săptămâna Europeană a Mobilității

Cum ar fi viața noastră într-un municipiu fără mașini, plimbându-ne pe jos sau cu mijloacele de transport în comun? Cum s-ar schimba viața noastră dacă am avea un stil de viață mai sănătos, practicând sport în fiecare zi? Și cum ar fi dacă, în timpul unei plimbări pe jos, descoperim și poveștile clădirilor și personalităților municipiului nostru? Răspunsul ni-l oferă „Săptămâna Europeană a Mobilității”, ce se va desfășura în perioada 17 – 22 septembrie 2018, săptămână la care se alătură și municipiul Caransebeș!

Hai și tu alături de noi la o săptămână a mobilității!

Începem Săptămâna Mobilității cu sport, sănătate și aer curat! Așadar, luni, 17 septembrie,  începând cu ora 10,00, vă invităm la cross! Cross-ul se va desfășura între Primărie și Parcul Teiuș (str. V. Alecsandri – Tribunalului – Libertății – Eftimie Murgu – Cloșca – Parcul Teiuș).

După ce în prima zi am participat la cross, a doua zi, pedalăm! Marți, 18 septembrie, începând cu ora 12,00, vă invităm la turul orașului pe bicicletă! Turul se va realiza pe traseul Pipirig – Balta Sărată.

Cum ar fi să străbateți o parte din municipiu într-o plimbare și să și aflați câte ceva despre istoria Caransebeșului, a monumentelor și a personalităților care și-au lăsat amprenta, într-un fel sau altul, asupra urbei noastre? Miercuri, 19 septembrie, începând cu ora 12, pornind din fața Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Caransebeș (Piața General Ioan Dragalina, nr. 2A), vă invităm la o plimbare…„culturală”!

O veste bună: cea de-a patra zi a Săptămânii Mobilității va transforma o parte a centrului în locul preferat al pietonilor! Joi, 20 septembrie, se va închide parțial circulația auto pe străzile Primăriei și Vasile Alecsandri, cu scopul desfășurării unor activități cu școlarii și preșcolarii din oraș (desene pe asfalt, concursuri sportive) în vederea încurajării pietonalizării mai multor străzi din zona centrală a orașului.

Vineri, 21 septembrie, vom descoperi noi perspective în domeniul mobilității urbane! Între orele 10 și 16, în Aula „1 Decembrie 1918”, vor avea loc discuții pe tema mobilității urbane cu reprezentanți din partea firmei care realizează PUG Caransebeș, prezentarea unor planșe preliminare cu organizarea traficului în localitate și a unor planșe cu viitoarele piste pentru biciliști. Discuțiile vor fi urmate de o aplicație în zona periurbană a municipiului.
Săptămâna Europeană a Mobilității se încheie cu următoarea titulatură: Car free day & sport pe străzile orașului! Sâmbătă, 22 septembrie, strada Avram Iancu devine strada în care pietonii sportivi își fac de cap! Închiderea circulației pe str. Avram Iancu și eliberarea străzii de autovehicule în vederea realizării unor jocuri și concursuri sportive încheie „Săptămâna Europeană a Mobilității”!

Loading

Primary Sidebar

Translate »