Skip to content

Muzeul Cineastului Amator

Singurul muzeul al cineastului amator funcționează la Reșița și există datorită unui tânăr, Andrei Bălbărău, care se ocupă de el încă din 2006, de pe vremea când era student şi activa într-un cineclub amator. Andrei spune că totul a început din pasiunea sa pentru film şi că a avut norocul să dea peste sala de proiecţie a fostului Cinematograf „23 August“ din oraş, unde toată aparatura s-a păstrat ca nouă.

Pe lângă aparatura de proiecţie şi tot ce a deţinut fostul cinematograf (colecţia de filme a acelor ani, derulatoarele, dulapul de păstrat peliculele, chiar şi extinctoarele), Andrei a început să colecţioneze camere de filmat, aparate de proiecţie, filme vechi, afişe, documente, tot ce ţine de cinematografie. Majoritatea pieselor muzeului au fost adunate de tânărul reşiţean în ultimii zece ani, fiind găsite la bazar sau în anunţurile de mica publicitate.

Oricine vrea să vadă colecţiile muzeului sau să studieze arhiva de documente o poate face gratuit, cu o programare în prealabil pe adresa de e-mail muzeulcineastului@yahoo.com sau pe pagina de facebook, @Muzeul Cineastului Amator, acolo unde puteți afla mai multe despre acivitatea muzeului.

Sursă text & foto https://bit.ly/2LyYBgG

 

 

Loading

Primary Sidebar

Translate »