Skip to content

Sărbătoare la Mănăstirea Teiuș

La Mănăstirea Teiuș din Caransebeș ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, credincioșii din urbe și din împrejurimi, dar și pelerini din alte zone ale țării, se pot alătura obștii monahale la bucuria praznicului închinat Maicii lui Dumnezeu, miercuri, 15 august. Ei se pot ruga Sfintei Fecioare încă din ajunul hramului, marți, 14 august, începând cu ora 18:00, la Slujba Vecerniei cu Litie, iar începând cu ora 22:00 la Slujba Utreniei, Miezonopticii și la Acatistul Adormirii Maicii Domnului.
În ziua Praznicului va fi oficiată de dimineață Sfințirea Apei, după care Sfânta Liturghie va fi săvârșită în altarul de vară din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Mănăstirea Teiuș se odihnește pe dealurile dimprejurul municipiului Caransebeș și se bucură de o grădină în care pare că în orice moment o poți întâlni pe Maica Domnului. Aflată în cântul de slavă al naturii, Mănăstirea ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” aduce mai aproape sufletele de Creatorul lor.

 

 

Sursă text & foto: https://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/manastirea-teiu%C8%99-i%C8%99i-va-sarbatori-hramul-3660.html

 

1,575 total views, 3 views today

Primary Sidebar

Translate »