Skip to content

Expoziția „Manualele școlare ale moșilor noștri”

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu Asociația BanatCult din Valea Almăjului și domnul Constantin Brătescu organizează joi, 3 octombrie 2019, la ora 12.00 vernisajul expoziției temporare Manuale școlare ale moșilor noștri la sediul instituției de cultură din Piața General Ioan Dragalina nr. 2 din Caransebeș.
Educația școlară reprezintă un aspect important în dezvoltarea societății, iar manualele școlare reprezintă un element de bază al furnizării instrucțiunii școlare, drept pentru care organizarea acestei expoziții devine necesară în condițiile celebrării Zilei Mondiale ale Educației.

Expoziția va prezenta, în condiții deosebite de expunere, manualele școlare ale înaintașilor noștri. Manualele școlare reprezintă modalitatea de a dezvălui publicului o serie de aspecte legate de sistemul de educație, începând cu secolul al XIX – lea. Acestea, pe lângă faptul că sunt veritabile documente pentru cercetători, reprezintă, pentru cel mai fidel public al muzeului, copiii, modalitatea de a intra în contact cu sistemul de educație al înaintașilor. Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș din Piata Gen. Ioan Dragalina, nr. 2.

Expoziția va fi deschisă în perioada 4 octombrie – 4 noiembrie 2019, de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00. Vă așteptăm cu drag!

Loading

Primary Sidebar

Translate »